contact: 02 759 85 84 | Bankstraat 91, 3078 Everberg

Onze brede waaier aan behandelingen

Onze Aanpak

Een tand is een complexe structuur van glazuur, dentine en zenuwweefsel die nauw met elkaar in verbinding zijn. Een gewone vulling kan deze complexe structuur al verstoren. Het herstel van de tand moet dus de integriteit hiervan behouden. Dit doen we met een biomimetische aanpak.

Bij elke behandeling werken we herstelgericht en proberen we zo weinig mogelijk weefselverlies te hebben van de originele tanden. Hierbij gebruiken we producten die zoveel mogelijk de natuurlijke structuur van de tand nabootsen.

Everberg, vandendael, kortenberg, cvore, onze aanpak, tand, dentiste, dentisterie, brussel, bruxelles
pedodontie, enfant, dentiste, tandars, kinderen, kids, children, everberg, kortenberg, cvore, vandedael, mathieu, michel

Behandelingen


U kunt bij ons terecht voor een hele waaier aan tandheelkundige specialisaties waaronder esthetisch werk, endodontologie, complex prothetisch rehabilitatie, alsook ATM-problematiek, maar natuurlijk ook voor uw jaarlijkse controle en tandsteenverwijdering. De praktijk is strak ingericht en voorzien van de nieuwste apparatuur.

kindertandheelkunde, tandartsenpraktijk, everberg, kortenberg, vandendael, mathieu, cvore, tandarts, specialisaties

Een moderne praktijk


Bij de behandelingen wordt er gebruik gemaakt van een microscoop of loepebril voor een beter zicht op de situatie. Ook is de praktijk volledig gedigitaliseerd, van radiografieën tot digitale afdrukken en werken we met de modernste toestellen voor precies en efficiënt werk.

Onze behandelingen


  • ALGEMENE TANDHEELKUNDE
  • RESTAURATIEVE TANDHEELKUNDE
  • KINDERTANDHEELKUNDE    
  • ENDODONTIE
  • ESTHETISCHE BEHANDELINGEN
  • IMPLANTOLOGIE
  • UITNEEMBARE PROTHESE
ALGEMENE TANDHEELKUNDE

Algemene tandheelkunde

Een gezonde mond is belangrijk voor uw algemene gezondheid en levenskwaliteit. Om een gezonde mond te houden is het belangrijk preventief te handelen. Tijdens de jaarlijkse controle wordt uw gebit volledig onderzocht, zowel klinisch als radiologisch.


Indien nodig zullen er nieuwe afspraken gemaakt worden om de tanden te verzorgen. Uw parodontium wordt ook tijdens de jaarlijkse controle nagekeken. Het parodontium bestaat uit het tandvlees, het ligament en het bot rondom de tanden. Indien nodig wordt de situatie gemeten en vergeleken na een tandsteenreiniging en een genezingsperiode.

RESTAURATIEVE TANDHEELKUNDE

Restauratieve tandheelkunde

Als er tijdens de jaarlijkse controle gaatjes worden gevonden krijgt u een bijkomende afspraak. Indien u vullingen hebt die niet meer voldoen helpen wij u ook graag verder tijdens een volgende afspraak.

KINDERTANDHEELKUNDE    

Kindertandheelkunde

Van jongs af aan (vanaf twee jaar) is het belangrijk om de tanden van je kind te laten controleren. Dit doen we op zo een rustig mogelijke manier om je kind gerust te stellen. We leggen alles uitgebreid uit zodat uw kind niet angstig hoeft te zijn.

ENDODONTIE

Endodontie

Een endodontische behandeling of ‘ontzenuwing’ is noodzakelijk wanneer de zenuw in de tand geïnfecteerd of afgestorven is. Zo’n ontsteking kan voortkomen uit een opgelopen trauma, een barst in de tanden of diepe cariës. Tijdens de behandeling worden de wortelkanalen volledig gedesinfecteerd, waarna een vulling wordt aangebracht.

Tijdens deze behandeling worden de wortels volledig gedesinfecteerd en wordt een vulling geplaatst.

endodontics, endodontie, vandendael, cvore, everberg, kortenberg, brussel, tandarts, dentist
endodontics, endodontie, tandarts, dentist, vandendael, everberg, kortenberg, tandheelkunde
endodontie, endodontics, tandarts, dentist, vandendael, everberg, kortenberg
ESTHETISCHE BEHANDELINGEN

Esthetische behandelingen

Wanneer één of meerdere tanden sterk aangetast zijn en er onvoldoende houvast is voor een gewone vulling bieden kronen en bruggen een oplossing. Afhankelijk van de hoeveelheid weefselverlies bestaan er verschillende soorten restauraties

Het is ook mogelijk om tanden te witten indien gewenst.

IMPLANTOLOGIE

Implantologie

Wanneer een tand niet meer te behouden is kan men opteren voor een implantaat. Dit is een titanium schroef die in het kaakbot wordt geplaatst en die vergroeit met het bot. Hierop kan men nadien een tandrestauratie plaatsen. Voor het plaatsen van het implantaat werken wij samen met een implantoloog. Na genezing wordt de tandrestauratie geplaatst door de tandarts.

UITNEEMBARE PROTHESE

Uitneembare prothese

Het klassieke kunstgebit is nog steeds alomtegenwoordig. Bij het ontbreken van een aantal tanden kan men opteren voor een partiële prothese, bij het ontbreken van alle tanden voor een volledige prothese.

Voor meer comfort kan er gekozen worden voor een metalen frameprothese die houvast zoekt op de tanden of voor een prothese die verankerd is aan implantaten.

Maak kennis met ons team

Wij zorgen met plezier voor jouw tanden

Mathieu Vandendael

Algemeen tandarts

Endodontist en esthetica

Laura Buttiens

Algemeen tandarts

Specialisatie endodontie

Inez Vandeven

Tandartsassistente

Dorea Victor

Tandartsassistente